donderdag 28 december 2006

10.000 stellingen





Vandaag zijn we op Schaakpraat de 10.000 stellingen  gepasseerd.    Er zijn dus inmiddels meer dan 10.000 opgaven op te lossen Als je hier een minuut per stelling voor uittrekt heb je er zo'n 7 dagen voor nodig om alle stellingen opgelost te krijgen, aangenomen dat je geen behoefte aan slaap, eten of drinken hebt.

Het aanbod zal langzamerhand nog wel verder groeien en we zullen proberen om wat meer mogelijkheden in te bouwen om te kiezen voor een bepaald soort stellingen.
Op het moment lijkt het aanbod overigens al ruim voldoende om de jeugdspelers voldoende oefenmateriaal te bieden.

zondag 17 december 2006

Website



De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe berichten op deze site verschenen, maar aan de lay-out is des te meer veranderd.
Verder is er ook nog een  pagina gemaakt die andere sites binnen een frame kunnen gebruiken om schaakopgaves aan hun site toe te voegen. Zolang de link naar deze site maar behouden blijft is iedereen vrij dit te gebruiken. [Helaas is deze mogelijkheid met de verhuizing naar Blogspot verdwenen.]
Het ligt in de bedoeling om hier binnenkort nog een mogelijkheid neer te zetten om dit zonder frames te kunnen gebruiken.
Al met al hebben de vorderingen op deze site op het moment meer te makien met PHP in het algemeen en aanvullingen op SPHPBLOG in het bijzonder dan met schaken.

Suggesties voor deze site en leuke stukjes zijn overigens nog steeds welkom. Het is mogelijk deze te mailen via de contactmogelijkheden op deze site.

woensdag 6 december 2006

Stellingen



De stellingen van dit moment.


Op deze plaats stonden bij ieder bezoek aan deze site weer twee nieuwe diagrammen klaar.
De opgave is steeds: Doe een zet en win.

Inmiddels is dit vervangen door twee vaste stellingen en kunnen de continue varierende schaakopgaves (met oplossingen) op de vaste pagina's worden gevonden. Zie hiervoor de links bovenin de navigatiebalk;