dinsdag 22 april 2008

Gesloten Jeugd NK begint vrijdag


Aanstaande vrijdag (25 april) beginnen in Venlo weer de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Het toernooi vindt  evenals vorig jaar plaats in College Den Hulster. Er zijn drie leeftijdscategorieen (A, B, C) en binnen iedere leeftijdcategorie is er zowel een algemene als een meisjesgroep.

De A- en B-groepen spelen van vrijdag 25 april tot en met zaterdag 3 mei negen ronden. De C-groep speelt ook negen ronden, maar begint pas op maandag 28 april.

In alle groepen wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem met uitzondering van de meisjes A, die een gesloten tienkamp spelen. Het voordeel bij deze meisjes is dat iedereen tegen iedereen speelt. Het nadeel is dat er hierdoor maar een beperkt aantal meisjes mee kan doen en er dus een aantal regionale kampioenen ontbreken. Het is een beetje vreemd dat er voor deze grep een uitzondering wordt gemaakt.

Vorig jaar waren er als nevenactiviteiten o.a. de schaakkunst en de schaaketalages. Dit jaar zie ik op het eerste gezicht geen echt nieuwe dingen staan, maar wellicht wordt ik binnenkort nog verrast.

Geen opmerkingen: