dinsdag 28 april 2009

Stand van zaken NK Venlo


Nu de vijfde ronde is gespeeld begint zich in de zwitserse groepen al wat af te tekenen. Zo staat nj de A-jeugd Twan Burg met 4,5 punten een halfje los op Benjamin Bok.

Bij de A-meisjes valt vooral ratingfavoriet Pauline van Nies op die met 2.5 punten momenteel bij de onderste helft staat. Talitha, Leonore en Lucia staan in deze groep gedeeld eerste, maar in zo'n tienkamp zegt daat natuurlijk neit alles.

Bij de B-jeugd wordt de stand aangevoerd door Milan Mostertman en Hugo ten Hertog. Beide hebben slechts een keer een remise toe moeten staan.

Bij de B-meisjes lijkt Evie Warmelink goede zaken te doen. Ook zij staat op 4,5 punten, maar in dit geval toch een vol punt voor op de achtervolging.

In de groep van de C-jeugd blijft het spannend. Aan kop gaan hier Marco Kirana, Roger Meng en Julian van Overdam met 4 punten.

De C-meisjes groep tenslotte wordt geleid door Diana Dalemans en Rosa Ratsma met vier punten.

maandag 27 april 2009

NK 2009 Venlo


Dit jaar is het de derde en voorlopig laatste keer dat het NK voor de jeugd in Venlo plaatsvindt. Voor alle groepen geldt dit jaar hetzelfde speeltempo en er wordt dus ook in de C-groep maar één partij per dag gespeeld. Alle deelnemers zijn dus vrijdag al begonnen. In vier van de zes groepen wordt ingedeeld volgens het Zwiterse systeem. Alleen bij de A-meisjes en dit jaar ook bij de B-meisjes wordt een tienkamp gespeeld.

Via de website van het toernooi zullen de partijen, uitslagen en foto's weer te volgen zijn. Nieuw is dit keer ook de speciale nk-hyves-pagina.