maandag 19 oktober 2009

Nieuwe online schaakcomputer


Gisteren heeft Bart-Jan Hommes zijn online schaakcomputer online gezet. Dit is een gratis schaakprogramma, geheel in het Nederlands. Bovendien is er een behoorlijke online openingendatabase aanwezig.

De link is http://www.essmod.com/schaken/

Via bovenstaande link is ook wat meer achtergrondinformatie over het onderliggende programma te vinden en de reden waarom Bart-Jan het de Ramanujan online schaakcomputer noemt.

Grappig is wel dat hij aangeeft zelf nog nooit van zijn eigen schaakprogramma te hebben gewonnen, en dat sterkt zijn zelfvertrouwen, of niet, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk...

Zeker als je bedenkt dat het programma volgens BJ verre van geniaal is.

Maar ik zou zeggen: probeer het zelf een keer uit

zondag 18 oktober 2009

Anand komt weer naar Corus


De organisatie van het Corus Chess Tournament is er weer in geslaagd om de huidige wereldkampioen Viswanathan Anand uit India te contracteren als één van de 14 deelnemers aan dit toernooi, dat hij al  vijf keer eerder op zijn naam wist te schrijven en waarmee hij de ranglijst van Corus toernooioverwinnaar aanvoert.

Vorig jaar moest hij helaas verstek laten gaan, maar dit jaar beloofd het een spannende strijd te worden met o.a. de door hem net onttroonde wereldkampioen Vladimir Kramnik en de jonge Noor Magnus Carlsen.

Dit  72e Corus Chess Tournament vindt plaats van vrijdag 15 januari tot en met zondag 31 januari 2010 in Wijk aan Zee.

De start voor de inschrijving voor de amateurgroepen is op 2 november 2009.

Zie  de  toernooisite  voor meer informatie.