donderdag 29 maart 2012

Inschrijving Euro Chess Tournament 2012

De Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen zullen net als de afgelopen twee jaar in het Twentse Borne plaatsvinden. Er wordt gespeeld van 6 tot en met 11 augustus op Sportpark 't Wooldrik.

Er zijn zes leeftijdscategorieën (A t/m F), waarbij de jongste categorieën E (t/m 10 jaar) en F (t/m 8 jaar) in een groep spelen. In alle groepen wordt ingedeeld volgens het zwitsers systeem. Er wordt gespeeld met Fischer-tempo. De groepen D en EF spelen 13 ronden. Alle andere groepen spelen 9 ronden.
Voor alle groepen is het inschrijfgeld: € 50,00 per persoon, exclusief logies etc.
Titelhouders (GM, WGM, IM, WIM, FM) die mee willen spelen in de A-groep hoeven geen inschrijfgeld te betalen.

Er wordt door de organisatie nog geprobeerd om dit jaar wel internet voor de bezoekers, ouders en begeleiders te regelen.

Nadere informatie is te vinden op de website van het Open Nederlands JeugdKampioenschap: http://www.onjk.nl.

woensdag 21 maart 2012

Dan toch maar verhuizen?

Plotseling blijkt Schaakpraat op de bekende locatie niet meer toegankelijk te zijn. Tja, dat is natuurlijk het risico met gratis hosting providers, maar het blijft vervelend.

Dus nu dan toch maar alles overzetten naar deze nieuwe locatie?
Het ligt wel in de bedoeling, maar het blijft een hoop werk, zeker nu een deel van de eerdere testposts met schaaklessen en partijen niet meer blijken te werken.
Ik zal eens kijken naar de methode om schaakpartijen te publiceren van ChessPublishing. Deze ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Update 22 maart
Inmiddels is de les over openingsvallen in het Siciliaans aangepast. Deze werkt nu weer. Nu de rest nog.

Update 23 maart
Inmiddels werken alle posts op deze "nieuwe" site weer. Nu nog de posts van de oude site allemaal omzetten.

Wordt vervolgd.

zondag 18 maart 2012

18e J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi

Op zaterdag 14 april 2012 wordt voor de 18e keer het J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi van Spijkenisse gehouden. Dit is een van de grootste jeugdtoernooien van Nederland en er doen ook elk jaar spelers uit het buitenland mee. Het toernooi is een heel gezellig, spannend en sfeervol toernooi en is geschikt voor elk niveau schaker, van huisschaker of schoolschaker tot landelijke top.

Er wordt gespeeld in 5 leeftijdscategorieën. Waarvan de oudste voor spelers t/m 25 jaar en begeleiders is. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een schaakvereniging en krijgen consumptiebonnen voor popcorn, ijs en suikerspin.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Schaakvereniging Spijkenisse.