zaterdag 19 mei 2012

NK12 Jeugd 2012

Het zit er weer op. De strijd is gestreden en de kampioenen zijn bekend.
Met o.a. zijn overwinningen in de zevende ronde op Anna-Maja Kazarian en in de achtste ronde op Andrew Mensing wist Robby Kevlishvili de titel al na acht ronden veilig te stellen. Hij schreef dit kampioenschap met 8.5 uit 9 op zijn naam. Anna-Maja en Andrew werden tweede en derde.
Ook Cheryl Looijer was bij de meisjes na acht ronden al zeker van het kampioenschap. Sterre Kruijsen en Willeke Knottnerus werden hier respectievelijk tweede en derde.

Hieronder de 'beslissende' partij uit de zevende ronde tussen Anna-Maja en Robby. Het eerste deel van de partij ging overigens niet slecht voor Anna-Maja. Na zet 19 stond Wit duidelijk beter, maar na de 31e zet begint dit duidelijk om te slaan. Interessant in deze partij is verder o.a. de positie na de veertigste zet van wit. Zwart speelde hier 40...Ta6, maar had met een andere zet vrijwel meteen kunnen winnen.

Meer partijen, foto's en uitslagen op de website van het toernooi.

vrijdag 18 mei 2012

NK jeugdschaak t/m 12 jaar

Na twee dagen spelen en met nog een dag te gaan begint zich in de tussenstand van het HiQ Invest NK-D in Rijswijk al een en ander af te tekenen.
Bij de jeugd gaan Robby Kevlishvili en Anna-Maja Kazarian met 5.5 punten aan de leiding op de voet gevolgd door Andrew Mensing met een half puntje minder. Andrew had een wat ongelukkige start van het toernooi maar heeft daarna alles gewonnen.
Bij de meisjes staat Cheryl Looijer aan de leiding met 5.5 punten, gevolgd door Sterre Kruijsen (5 punten) en Feline Waardenburg (4.5 punten).
Morgen zijn er nog drie wedstrijden te gaan, waarna de prijsuitreiking rond 17:30 wordt verwacht.
Zie ook de website van het toernooi voor foto's, standen en partijen.


Cheryl Looijer

maandag 7 mei 2012

NK jeugdschaak 2012

Het NK jeugdschaak 2012 zit er weer op en de nieuwe kampioenen zijn bekend.
Julian van Overdam is de nieuwe jeugdkampioen, Nathalie van der Lende de nieuwe meisjeskampioene, Roger Meng kampioen B-jeugd, Catheleijne Sanders kampioene B-meisjes, Joris Gerlagh kampioen C-jeugd en Cheryl Looijer kampioene C-meisjes.

De verrassingen
De grootste verrassing bij de A-jeugd was Jorden van Foreest, die met zijn rating van 2172 toch maar mooi tweede wist te worden.
Bij de meisjes was dit ongetwijfeld Shannon Vlaar. Met haar bescheiden rating van 1706 wist ze de tweede plaats te veroveren, boven twee spelers met een rating van tegen de 2000.
Ook bij de B-jeugd was de uiteindelijke nummer twee de smaakmaker van dit toernooi. Hing Ting Lai moest met zijn rating van 1970 alleen het onderspit delven tegen de uiteindelijke nummer 1.
Bij de B-meisjes slaagde Halani Vlaming er als enige in geen enkele partij te verliezen. Door de vier remises kwam ze dan uiteindelijk toch nog een half puntje tekort voor de eerste plaats. Gezien haar rating van 1699 zeker geen slechte prestatie.
Bij de C-jeugd eindelijk een outsider die de eerste plaats wist te veroveren: Joris Gerlagh. De laatste partij deed er voor zijn kampioenschap niet meer toe en deze verloor hij dan ook. (?)
Bij de C-meisjes was de grootste verrassing Lola Den Dunnen. Weliswaar eindigde zij op de vierde plaats, maar met een TPR die ver boven haar rating lag.