dinsdag 14 augustus 2012

Zyon Kollen Open Nederlands Jeugdkampioen

Zyon Kollen is in Borne met een score van 7 uit 9 Open Nederlands Jeugdkampioen in de A-categorie geworden. Weliswaar verloor hij in de vijfde ronde van Jorden van Foreest, maar deze kwam met vier remises uiteindelijk een half puntje tekort.
Cathelijne Sanders werd kampioen bij de meisjes met 4 uit 9.

Mischa Senders (7 uit 9) en Xadya van Bruxvoort (4,5 uit 9) werden kampioen in de B-categorie.

In zowel de C als de D categorie leek de vermoeidheid bij de koplopers tijdens de laatste rondes toe te slaan. Maarten van Harten won de eerste 7 partijen, speelde vervolgens remise en verloor de laatste partij van meisjeskampioene Svetlana Sucikova die tweede werd met 7 uit 9.

Ook Kevin Nguyen won zijn eerste 9 partijen, waarna twee remises en een verliespartij volgden. Zijn laatste partij wist hij echter weer te winnen waarmee hij met 11 uit 13 de achtervolgers ruim voor bleef. Onder deze achtervolgers Sofie Hutll die met 9,5 uit 13 meisjeskampioene werd.

De categorie EF&GH werd gewonnen door Sven ter Stal met 10,5 uit 13. Hij eindigde gelijk met Jonas Hilwerda, maar had de onderlinge partij weten te winnen. Op slechts een halfje achterstand volgt dan Siem van Dael, die hiermee kampioen in de GH werd.
Ilse Geen met 8 uit 13 was het beste meisje in EF en Circe Janse met 6 uit 13 in GH.