maandag 13 augustus 2007

ONJK 2007

Het Open Nederlands Kampioenschap zit er weer op. De wedstrijden zijn gestreden en de kampioenen zijn bekend. Zie hiervoor de website van het toernooi.



Het blijft een van de leukste toernooien van Nederland, maar het was dit jaar een opmerkelijk toernooi. Het voordeel hiervan was wel dat er over mediaaandacht zeker niet te klagen viel. Eerst was er het douche-incident, vervolgens de vier spelers van de Young Masters die de bus hadden gemist, wat uiteindelijk het opstappen van drie deelnemers tot gevolg zou hebben. Zie het voorafgaande bericht.

Ook van de buikgriep/voedselvergiftiging die zo'n 20 in het Hulsbeek logerende deelnemers te pakken kreeg hopen we de komende jaren bespaard te blijven. De voorafgaande jaren werd het toernooi altijd nog wat meer leven ingeblazen doordat Hiddo weer een weddenschap verloren had, maar dat was blijkbaar dit jaar niet nodig.

Van geheel ander aard, maar desalniettemin opmerkelijk waren de openingen die Vincent Rothuis in de A-groep op het bord wist te brengen. In de eerste ronde speelde hij achtereenvolgens 1.Pf3 2.Tg1 3.h3 4.g4 5.g5 om dit in de derde ronde te overtreffen met 1.d3 2.Kd2 3.De1 4.Kd1

Veel van de partijen van zowel de Young Masters als de diverse leeftijdscategorieen zijn via het partijgedeelte van de website down te loaden en na te spelen, al ontbreken er op het moment nog wel vrij veel. Misschien dat deze de komende dagen nog toegevoegd gaan worden.

Geen opmerkingen: