donderdag 29 januari 2009

Website Open NK Jeugd 2009 online


De website van het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap en het University of Twente Young Masters staat al nu al online. De beide toernooien, samen bekend onder de naam Euro Chess Tournament 2009, worden ook dit jaar weer gehouden op de campus van de Universiteit Twente.

Hoewel de wedstrijden plaatsvinden van 31 juli tot en met 8 augustus kan er nu al worden ingeschreven voor het toernooi en kunnen nu al reserveringen worden gemaakt voor onderkomen.

Vorig jaar was het de eerste maal dat het toernooi geheel op het terrein van de Universiteit Twente werd georganiseerd. De organisatie van het toernooi heeft, mede op grond van een toen gehouden rondvraag onder de jongste deelnemers en hun ouders, een flink aantal verbetering aangebracht.


E-groep

De belangrijkste verandering is dat de E-groep (tot en met tien jaar) nu een hele week speelt. Vorige jaren begonnen de jongste deelnemers pas op woensdag aan hun titelstrijd. De toegang tot de speelzalen voor het publiek zal worden verbeterd. Mochten vorig jaar de toeschouwers alleen maar op de tribunes van de speelzalen komen, nu worden voor hen ook paden tussen de spelende groepen in gemaakt.

Evenals vorig jaar is er ook dit jaar weer draadloos internet beschikbaar voor deelnemers en begeleiders. Er worden meer plaatsen ingericht voor het opladen van laptops.


Verblijf op de campus

Ook dit jaar zal er weer een camping op het terrein van de UT worden ingericht. Ruimer opgezet, met betere faciliteiten en minder overlast van aggregaten.

Nieuw is ook dat op het terrein van de UT gelogeerd kan worden in blokhutten tegen een goedkoop tarief. Het gaat daarbij om een eenvoudige accommodatie met meer mensen ( negen of zestien) op één kamer.

Alle informatie is te vinden op www.onjk.nl.

Geen opmerkingen: