zondag 6 mei 2007

NK jeugd


Het NK Jeugdschaak in Venlo zit er weer op. Alles is gespeeld en de kampioenen zijn bekend. In de categorie C-meisjes was hiervoor nog wel een barrage nodig. Deze barrage tussen Myrre Hortensius en Naomi Snikkers die bij de C-meisjes gelijk eindigden met 7 punten is zojuist in het voordeel van Myrre beslist.

Het toernooi was dit jaar sterk bezet, wat in andere jaren wel eens anders is geweest.
Wouter spoelman wist in dit sterke deelnemersveld het kampioenschap te winnen met 8,5 uit 9 en een TPR van maar liefst 2710.  Meisjeskampioene werd Martine Middelveld.
De volledige uitslagen van alle categorieen, de verslagen en de partijen zijn te vinden op de website van het toernooi.

Het toernooi werd, na een aantal jaren Schagen, voor het eerst in Venlo gehouden en de organisatie verdient het compliment dat ze ditzelfde hoge niveau heeft weten neer te zetten. Een aantal dingen waren anders en sommige daarvan vind ik persoonlijk beter en andere weer wat slechter.

De locatie op zich is vrijwel ideaal te noemen. Alle spelers hebben voldoende ruimte en voor het publiek is het wel leuk dat alles zich in hetzelfde gebouw afspeelt. Ook de mogelijkheid om gebruik te maken van PCs is net als in Schagen geweldig.

Ook de nevenactiviteiten leveren op zjn minst mooie plaatjes op, maar hier lijkt voor de communicatie via de website nog wel een verbetering mogelijk. Voor mijn gevoel zouden meer en grotere foto's de kwaliteit van dit toernooi beter tot zijn recht laten komen, maar misschien komt er binnenkort nog wel wat meer op de website. De uitgebreide dagverslagen met alle partijen en vele diagrammen, die in de vorm van PDF documenten via de Website zijn te bekijken, springen er hierbij weer positief uit.

En wat betreft de foto's van bijvoorbeeld Schaakkunst. Ik zal de komende dagen, ter illustratie, wel een paar fotootjes op Schaakpraat zetten, zoals dat eerder ook al met de schaakborden is gebeurd.

Geen opmerkingen: