dinsdag 27 november 2007

Schakers in het nieuws


De laatste tijd zijn er regelmatig schakers in het nieuws. Dit betekent helaas niet dat het schaken in het nieuws is, want het onderwerp heeft meestal weinig met schaken te maken.


Garry Kasparov

Garry Kasparov heeft vijf dagen cel opgelegd gekregen na het leidden van een betoging tegen president Vladimir Poetin.Tijdens een handgemeen met de politie werd hij samen met zijn lijfwacht door de oproerpolitie opgepakt en in een busje afgevoerd. Zondag 2 december zijn er parlementsverkiezingen in Rusland zodat we vermoedelijk van Garry, als leider van de oppositiebeweging Ander Rusland, tegen die tijd wel weer meer zullen horen.



Promotie David Levy op nu.nl

Mensen zullen in de toekomst net zo vaak en misschien wel meer seks hebben met robots dan met elkaar. Dat voorspelt de internationale schaakmeester David Levy in zijn proefschrift 'Love and Sex with Robots', waarop hij is gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht.


Dimitri Reinderman op wakkerdier.nl

Hij slaat wel eens paarden, maar zelfs dat doet hij diervriendelijk. Schaakgrootmeester Dimitri Reinderman is afgestudeerd psycholoog. De meesterzet om vegetariƫr te worden heeft dit stuk al een hele poos geleden gedaan.

Geen opmerkingen: