maandag 3 september 2007

Open Schaakkampioenschap Arnhem 2007

De strijd om het open schaakkampioenschap van Arnhem is weer gestreden. Bij dit toernooi waren en recordaantal van 153 deelnemers, waarvan 88 in de A-groep aanwezig.

In de laatste ronde kozen de twee koplopers, Stefan Kuipers en Remco Sprangers, voor een snelle remise en stelden hiermee hun gedeelde eerste plaats veilig. Hoewel begrijpelijk hoop je als toeschouwer toch op een ander soort van finale. Hierdoor hadden in principe acht andere spelers nog de kans zich hier bij te voegen. Dit lukte achtereenvolgens Matthieu Freeke, Twan Burg en Otto Wilgenhof. Ook Thomas Michalczak leek met een pluspion meer en later zelfs met twee nog wel kansen te hebben, maar zoals in het verslag op de website al gezegd werd: de ongelijke lopers houden de wegen naar remise open . Deze laatste partij is inderdaad in remise geeindigd, zodat het toernooi dus vijf winnaars kent.
Op basis van de weerstandspunten is het van deze vijf koplopers uiteindelijk Twan Burg die de Open Arnhemse titel voor zich mag opeisen.

Voor degenen die zich afvragen waarom de favoriet, Alexander Kabatianski, hier niet bijzit: Deze bleek tijdens een controle voor de Duitse gens op weg naar Arnhem zijn paspoort vergeten te zijn en werd door de douanier op de trein terug naar Osnabrück gezet.

De volledige standen, uitslagen, partijen en foto's zijn op de website van de Arnhemse Schaakvereniging te vinden. Voor de verslagen heeft men gebruik gemaakt van een speciaal voor dit toernooi in het leven geroepen blogsite. Dit ziet er bijzonder mooi uit, wat ze nog prettiger om te lezen maakt.

Geen opmerkingen: