zaterdag 3 mei 2008

NK Jeugd (kampioenen)


De strijd is gestreden en de kampioenen zijn bekend.

In de A zijn dat Roeland Pruijssers geworden en bij de meisjes Martine Middelveld.

In de B is Robin van Kampen de groepswinnaar met maar liefst 8,5 punten. In deze leeftijdscategorie is Marcella Gunther verrassemd kampioene geworden.

In de C treffen we op de eerste plaats Benjamin Bok, en bij de meisjes hier Lisa Schut.

In  Rijswijk is Stefan Beukema kampioen  (met 9 uit 9) in de D geworden en  Mahsa Bitalzadeh kampioene bij de meisjes in dezelfde categorie.

De volledige eindstanden zullen zodadelijk wel op de toernooisite staan.


Wat waren nu de verrassingen?

In de A waren dat met name Roeland Pruijssers en Twan Burg, die beiden ongeslagen het toernooi dor wisten te komen. Bij de meisjes viel vooral Marieke Dirksen op, die met de laagste rating nog bijna de groep gewonnen had en uiteindelijk slechts een half puntje minder dan Martine heeft. Marieke was de smaakmaakster van het toernooi.

Bij de B was het niet zo verrassend dat Robin won, maar wel dat hij dit met zo'n grote overmacht zou doen. Bij de meisjes in deze groep vielen in positieve zin Marcella Gunther en Eva Gorter op, maar leek Donna Schut met een toch veel hogere rating niet echt op gang te kunnen komen.

Bij de C vielen vooral de op de gedeelde tweede plaats geeindigde Nick Beijerinck en Miguoel Admiraal op. Bij de meisjes in deze groep waren er weinig opvallende zaken. Het ratingverschil in deze groep is dermate hoog en blijkbaar ook kloppend, dat de uitslagen redelijk binnen de verwachting bleven.



NK Jeugd, Venlo

Geen opmerkingen: