vrijdag 2 mei 2008

NK Jeugd (vrijdag)


Roeland Pruijssers is er vandaag in geslaagd zijn voorsprong vast te houden. Zowel hij als Twan Burg, die ongedeeld tweede staat, wonnen hun partij in de achtste ronde. In de vijfde ronde hebben ze tegen elkaar al remise gespeeld. Bij de meisjes heeft Martine Middelveld door haar winst met zwart in de onderlinge partij tegen Marieke Dirksen de koppositie overgenomen.

Bij de B heeft Robin van Kampen, als dertienjarige speler, het kampioenschap al binnen. Hij staat met 7,5 punten maar liefst twee volle punten voor op Gert-Jan Rauw en Mehran Kamali. Robin van Kampen is overigens vorig jaar ook al kampioen in de C, de leeftijdscategorie tot 14 jaar, geworden.

Bij de meisjes verloor Donna Schut vandaag op haar verjaardag van Marcella Gunther, waarmee de laatste nu samen met Eva Gorter, die met zwart van Judith  Hendrix won, na de achtste ronde op de gedeelde eerste plaats terechtkomt.

Bij de C kwam Ilias van der Lende na de zevende ronde weer op gelijke hoogte met Benjamin Bok, maar doordat hij in de achtste ronde verloor van Miguoe lAdmiraal staat bij het ingaan van de laatste ronde Benjamin toch weer alleen aan kop. Bij de meisjes is Lisa Schut al zeker van het kampioenschap. Zij wordt op anderhalf punt achterstand gevolgd door Diana Dalemans, Sophia Thoma, Myrre Hortensius en Evie Warmelink.

Geen opmerkingen: